Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Annamaria Hannonen & Mikko Perkola: Dear, if you change − englantilaisia luuttulauluja

Konsertissa ti 4.10. klo 18 kuullaan barokkiajan säveltäjien ja tämän päivän lauluntekijöiden lauluja. Eri aikakausien musiikkia yhdistää tunteista suurimmat ja teemoista koskettavimmat, rakkaus ja kuolema. Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät. ”Minun ainutlaatuiset tunteeni eivät ole paikkaan tai aikaan sidoksissa. Ne liittyvät ihmisyyteen; ne ovat yleisiä, mutta niiden yleisyys ei vähennä niiden ainutlaatuisuutta”, Hannonen kuvaa suhdettaan lauluihin.

Valituslaulun äärellä kuulija saattaa palata elämänsä perussuruihin ja hylkäyskokemuksiin. Mutta kuten gambisti Mikko Perkola sanoo, laulut ovat lohduttavia, koska ne osoittavat, että emme ole tunteinemme ja kokemuksinemme yksin. Barokkilaulujen näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot saavat kokonaisuuden uppoamaan syvälle sieluun. Mikko Perkolan taidokas improvisointi luo aidon läsnäolon hetken ja kehykset lauluille. Gamban maaginen ääni kutsuu kuulijan rauhoittumaan ja kuuntelemaan.

Mitä musiikkia kuuntelen, kun en enää itse pysty sitä valitsemaan tai siitä kertomaan? Konsertin yhteydessä Oman elämäni sävelet-hanke kertoo Musiikkitahdosta ja sen laatimisesta. Oman elämäni sävelet-hanke on osa Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen toimintaa.

Liput konserttiin museon pääsymaksun hinnalla 4 / 8 €.