Valitse kieli

• fi

Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

• en

Set english as the language of the page.

Helene Schjerfbeckin teos Mustahattuinen Lady.
Helene Schjerfbeck, Mustahattuinen nainen Guys’n mukaan, 1941, vesiväri, tussi ja hiili paperille, Riihimäen taidemuseo, Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelma, PW-12:62. Kuva: Heikki Tuuli

Helenen Salongissa − Helene Schjerfbeck

Nyt yleisölle avatussa Helene Schjerfbeckin (1862–1946) teoksille omistetussa huoneessa, Helenen Salongissa, on esillä Riihimäen taidemuseon Tatjana ja Pentti Wähäjärven kokoelmaan kuuluvia Schjerfbeck-teoksia. Mukana on öljyvärimaalauksia sekä paperipohjaisia teoksia, erityisesti Schjerfbeckin aiemmista maalauksistaan tekemiä toisintoja, kuten teos Silkkikenkä, Pukukuva sekä uustulkinta ranskalaisen taiteilija Constantin Guys’n teoksesta. Esillä on kaikkiaan kaksitoista teosta. Näyttelytilaa täydentävät muun muassa tekoälyllä toteutettu video, Gerda Thesleffin (1871–1939) suunnittelemat maljakot sekä huonekalut.

Aiheiltaan pienoisnäyttelyn teokset kuuluvat Schjerfbeckin tuotannon keskeisimpiin aiheisiin, kuten henkilökuviin. Ajallisesti ne sijoittuvat pääosin 1900-luvun alkuun. Teokset muodostavat tyylillisen kaaren aina hienovaraisesti kohdetta jäljentävistä teoksista modernistisempaan maalaustapaan.