Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kuosi, Sense, 2023. Papu Design Oy. Kuosin suunnittelu: Hanna-Riikka Heikkilä.

Papu meets art – Papu Design, Hanna-Riikka Heikkilä ja Riihimäen taidemuseo

Riihimäen taidemuseossa avautuu ensi keväänä inspiroiva ja ajankohtainen muotia ja taidetta yhdistävä näyttely Papu meets art.

Muoti ja taide ovat aina inspiroineet toisiaan. Erityisen ajankohtaista kiinnostus muodin ja taiteen väliseen vuorovaikutukseen näyttää olevan juuri nyt. Tähän kasvavaan kiinnostukseen vastaa myös ensi keväänä 2023 Riihimäen taidemuseossa avautuva taidetta ja vaatesuunnittelua yhdistävä ja esittelevä näyttely Papu meets art – Papu Design, Hanna-Riikka Heikkilä ja Riihimäen taidemuseo.

Esillä näyttelyssä on Papu Design Oy:n vaatteita ja asusteita sekä kuosisuunnittelija ja taiteilija Hanna-Riikka Heikkilän teoksia. Näyttelyä täydentävät Riihimäen taidemuseon kokoelmiin kuuluvat teokset.

Näyttelyn tavoitteena on esitellä erityisesti kuosisuunnittelun ja taiteen saumakohtia, inspiroivasti ja visuaalisesti näyttävänä, uusia ajatuksia ja virikkeitä herättävänä kokonaisuutena. Näyttelyssä esitellään Papu Design Oy:n nykysuunnittelua, uusimpia kuoseja ja vaatteita.

Papu Designin kuosien lähtökohtana on yrityksen perustajaosakkaan ja kuosisuunnittelijan Hanna-Riikka Heikkilän taide. Se näkyy kiinnostavalla ja raikkaalla tavalla Papu Design Oy:n kuoseissa ja niistä valmistetuissa vaatteissa ja asusteissa. Heikkilä on suunnitellut kuoseja yritykselle jo sen perustamisvuodesta 2012 saakka. Näyttelyssä esille asetettavat Heikkilän teokset ovat akryylimaalauksia MDF-levylle ja kankaalle. Joukossa on muutama varta vasten näyttelyä varten valmistunut uusi teos.

Papu Designin kuosisuunnittelussa yhdistyvät innovatiivisesti ja raikkaasti muoti, taide ja muotoilu. Yritys on tullut tunnetuksi laadukkaista ja vastuullisesti tuotetuista naisten- ja lastenvaatteista, joita myydään lähes kolmessakymmenessä maassa.

Riihimäen taidemuseon kokoelmista esille ripustetaan maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Riihimäen taidemuseon kokoelmiin kuuluu yli 2000 teosta, joista pääosa on suomalaista 1900-luvun alun maalaustaidetta. Lisäksi kokoelmiin kuuluu muun muassa aasialaista antiikkiesineistöä, ikoneja 1800-luvulta sekä muita kokonaisuuksia, kuten egyptiläistä esineistöä.

Papu meets art -näyttelyllä tavoitellaan yleisöä ja asiakkaita laajasti ja valtakunnallisesti uudenlaisella, ajankohtaisella ja kiinnostavalla näyttelykokonaisuudella.

Näyttely on esillä Riihimäen taidemuseossa 11.3.–11.9.2023.