Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Riihimäen museoissa opastuksia, Kansainvälisenä museopäivänä helatorstaina 18.5.2023 vapaa pääsy

Kansainvälistä museopäivää vietetään jälleen 18.5.2023 helatorstaina. Riihimäen museoihin: Riihimäen kaupunginmuseoon, Riihimäen taidemuseoon ja Suomen lasimuseoon on tuolloin vapaa pääsy koko päivän ajan. Museot ovat avoinna klo 10−17.

Riihimäen kaupunginmuseossa ja Riihimäen taidemuseossa museopäivää juhlistetaan jo etukäteen keskiviikkona 17.5. Kaupunginmuseossa on tuolloin yleisöopastus esillä olevaan Mittapuu − Mittamiseen, punnitsemiseen ja mittavälineisiin liittyvään näyttelyyn klo 12. Riihimäen taidemuseossa on samana päivänä mahdollisuus kysyä esillä olevista egyptiläisistä esineistä klo 14−​15, jolloin Arkipäivän elämää muinaisessa Egyptissä -pienoisnäyttelyssä on paikalla keskusteluopas. Näyttely esittelee muinaisen Egyptin arkipäivään kuuluneiden esineiden osia ja pieniä kappaleita sekä ostrakoneja Suomen Egyptologisen Seuran kokoelmasta. Keskiviikon 17.5. opastuksille voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla.

Varsinaisena museopäivänä torstaina 18.5. Suomen lasimuseolla järjestetään päivän kunniaksi kaksi yleisöopastusta uuteen Ilmiömäinen muoto − Aalto-maljakko, Phenomenal Form − Aalto Vase -näyttelyyn klo 12 ja klo 15. Opastuksella tutustutaan yleistajuisesti näyttelyn esineisiin ja taustoihin. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia ja se on maksuton. Opastukselle mahtuu mukaan 25 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen opastukselle museon lipunmyyntiin museopäivänä paikan päällä. ​​