Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Mustavalkoinen kuva Pentti Wähäjärvestä seisomassa taidekokoelmaansa kuuluvien teosten äärellä.
Pentti Wähäjärvi

Riihimäki-päivää vietetään Riihimäen taidemuseolla 11.9.2023

Riihimäki-päivää vietetään Riihimäen taidemuseolla maanantaina 11.9.2023. Museo on avoinna klo 10–16 ja museoon on vapaa pääsy.

Taidekauppias ja -keräilijä Pentti Wähäjärvi lahjoitti mittavan taidekokoelmansa Riihimäen kaupungille vuonna 1993. Riihimäki-päivänä klo 14 taidemuseolla järjestetään opastus 30 vuotta kokoelman lahjoituksesta – yleisöopastus Pentti Wähäjärvestä ja hänen taidekokoelmastaan. Opastuksella kuullaan Pentti Wähäjärvestä ja siitä, miten hänen kokoelmansa päätyi Riihimäelle. Lisäksi tutustutaan Wähäjärven kokoelmasta koottuun Eat & Eye -näyttelyyn, jossa pääosassa ruoka, kattaukset ja ateriat. Oppaana kokoelma-amanuenssi Niina Lahtinen.

Esillä Riihimäki-päivän ajan myös pieni otanta vanhoja (1900-luvun alusta nykypäivään) Riihimäki-aiheisia postikortteja Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista. Kortteja on esittelemässä Riihimäen kaupunginmuseosta Jaana Rantalainen.

Papu meets art – ​Papu Design, Hanna-Riikka Heikkilä ja Riihimäen taidemuseo on Riihimäki-päivänä esillä viimeistä päivää. Kuosisuunnittelua ja taidetta raikkaalla tavalla yhdistävässä näyttelyssä on esillä Papu Design Oy:n vaatteita ja asusteita sekä yrityksen kuosisuunnittelijan, taiteilija Hanna-Riikka Heikkilän teoksia.

Lisäksi esillä on myös pienoisnäyttely Arkipäivän elämää muinaisessa Egyptissä, joka esittelee Suomen Egyptologisen Seuran esineistöä.