Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kuvataiteilija Viljami Heinonen teoksensa äärellä.
Kuvataiteilija Viljami Heinonen. Kuva: Ella-Maria Tommila

Syksyn toinen julkisen taiteen yleisötilaisuus: tule kuulemaan kesäteatterin taideteoksesta

Kuvataiteilija Viljami Heinosen maalaus Over hill, over dale, Thorough bush, thorough brier paljastettiin Riihimäen kesäteatterilla kesäkuun alussa. Riihimäen taidemuseolla järjestetään torstaina 26.10. klo 17.30–19 kaikille avoin yleisötilaisuus, missä kerrotaan tarkemmin taideteoksen synnystä ja toteutuksesta.

Taideteoksesta on tilaisuudessa kertomassa taiteilija Viljami Heinonen. Paikalla on myös kaupungin edustaja kertomassa siitä, minkälaista suunnittelua teoksen toteutus pukuhuonerakennuksen ulkoseinään on vaatinut kaupungin osalta. Julkisen taiteen asiantuntija, kuvanveistäjä Marjukka Korhonen kertoo myös Riihimäen kaupungin julkisen taiteen hankintaprosesseista.

Yleisöllä on tilaisuudessa mahdollisuus esittää kysymyksiä kesäteatterin taideteoksesta sekä keskustella Riihimäen kaupungin julkisesta taiteesta. Toiveita ja mielipiteitä liittyen kaupungin julkiseen taiteeseen voi jättää myös tilaisuudessa olevaan palautelaatikkoon. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan teatteriliput.

Samalla tilaisuudessa palkitaan vuoden nuori riihimäkeläinen taiteilija sekä jaetaan kulttuurin tunnustuspalkinto kulttuurin alalla ansioituneelle riihimäkeläiselle tai Riihimäellä vaikuttavalle henkilölle tai yhteisölle.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30. Vapaa pääsy.