Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Minna Parikan suunnittelema punainen korkokenkä ja Ville Vallgrenin veistos.
Kuva: Ville Vallgren ja Minna Parikka

Fengshui ja Elämisen Ilo!

18.5.–28.9.2008

Riihimäen Taidemuseon kesänäyttelyssä yhdistellään iloisesti taidetta, designia, kiinalaista antiikkia ja fengshuin oppia harmoniasta.

Näyttelytiloissa on esillä niin uusinta huippuluokan huonekalumuotoilua kuin hilpeää retroakin. Näyttelyyn rakennettujen huoneiden sisustusta täydentävät museon kokoelmateokset, mm. Verner Thomén ja Helene Schjerfbeckin maalaukset. Vitriineissä taide kohtaa designin, kun Ville Vallgrenin veistokset tanssittavat Minna Parikan suunnittelemia kenkiä.

Virkistävä vesiputous ja kultainen lohikäärmepatsas luovat näyttelyyn eksoottista tunnelmaa jo aulasta lähtien. Sarjakuvahuoneessa vuoden 2008 Sarjakuva-Finlandian voittaja Milla Paloniemen piirrokset johdattavat kepeästi fengshuin perusteisiin. Videohuoneen kuvaukset tempaisevat katsojan samanaikaisesti ulkoavaruuteen, luontomaisemiin ja kodinsisustuskilpailuun vuodelta 1962. Tasapaino säilyy.

Kahteen kerrokseen ulottuvassa näyttelyssä saa uusia virikkeitä ja rohkeita ideoita kodin sisustamiseen. Samalla näyttely tarjoaa mahdollisuuden tarkastella museon kokoelmataidetta aivan uudenlaisessa ympäristössä. Näyttelyssä on ihmeteltävää ja opittavaa niin länsimaisesta taiteesta ja sisustamisesta kuin kiinalaisesta kulttuuristakin kiinnostuneille

Riihimäen taidemuseossa on muistettu myös perheen pienimmät. Upouudessa toimintahuoneessa lapset viihtyvät askarrellen ja piirrellen.