Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Daniel Suneirasin teos Seleccion Natural: Bos Taurus.
Daniel Suneiras, Seleccion Natural: Bos Taurus.

WEARTCÁDIZ – Nykytaidetta Etelä-Espanjasta

23.1.–22.5.2011

WEARTCÁDIZ-näyttely tuo Riihimäelle nykytaidetta eteläisestä Espanjasta. Riihimäen Taidemuseossa on esillä 11 cádizilaisen taiteilijan ja taiteilijaryhmän teoksia: valokuvia, maalauksia, installaatioita sekä videoteoksia.

Näyttelyssä mukana olevat cádizilaistaiteilijat edustavat kaupunkimme merkittävintä nousevaa nykytaidetta. Heidän ilmaisutapansa ja tekniikkansa uudistavat eteläespanjalaisen nykytaiteen diskurssia.

- näyttelyn kuraattori Lorena Benot kertoo

WEARTCÁDIZ-näyttelyn taustalla on viisivuotinen kulttuurivaihtosopimus, jonka Suomen Madridin-instituutti ja Cádizin kaupunki solmivat vuonna 2008. Sopimuksen puitteissa on järjestetty useita erilaisia kulttuuritapahtumia sekä Suomessa että Espanjassa.

Riihimäelle tuotavan nykytaidetaidenäyttelyn tavoitteena on nostaa esiin nuoria cádizilaistaiteilijoita. Toiset heistä ovat Espanjassa mainetta kartuttaneita taiteilijoita, toiset taas ovat uusia, mielenkiintoisia taidekentälle murtautujia. Taiteilijoiden tarkastelemat aiheet puhuttelevat niin Cádizissa kuin Riihimäellä. Teokset käsittelevät mm. kaupunkikulttuuria, ihmisyyttä sekä yksilön roolia yhteisössään. Mitä taiteessa ja elämässä arvostamme ja mikä meitä tänään liikuttaa?

Kulttuurivaihdon suojelijana ja näyttelyn avaajana on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Näyttelyn taitelijat:

Eva Versus, MP&MP Rosado, Cecilio Chaves, Alejandro Botubol, Pablo Fernández-Pujol, AAron LLoyd, Colectivo Vendaval, Dani Sánchez-López, Coco Capitán, Raúl Gómez ja Daniel Sueiras.