Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Elina Tammiranta-Summan teos Kiikkuja vuoldeta 2005.
Elina Tammiranta-Summa, Kiikkuja, 2005.

VESI-VÄRI-KESÄ

19.4.–23.8.2009

Euroopan valloittajat

Euroopan Valloittajat esittelee Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen nykyakvarellitaidetta. Näyttely on eri akvarellityylien ja tekniikoiden hieno läpileikkaus. Sen teokset ovat suomalaisilta eturivin akvarellimaalareilta, jotka kutsuttiin Euroopan akvarellitaiteen yhdistysten federaation (ECWS:n) kansainvälisiin näyttelyihin vuosina 2004–2006.

Näyttelyn taiteilijat:

Lauri Ahlgrén, Tello Anttila, Kjell Ekström, Pentti Kokko, Nándor Mikola (1911–2006), Tuomas Mäntynen, Kaarina Mökkälä, Osmo Nissinen, Elina Tammiranta-Summa, Kristiina Turtonen, Carl Wargh ja Kalle Wikberg.

Euroopan Valloittajat on aiemmin saanut suosiota Raisiossa, Maarianhaminassa sekä Harjavallassa.

”Kuvat puhukoot puolestaan”

Felix Nietoksela (1932–2008) oli monipuolinen riihimäkeläinen taiteilija, joka toimi aktiivisesti Riihimäen taideyhdistyksen ja taiteilijaseuran johdossa sekä opetustehtävissä. Parhaiten Nietoksela tuli tunnetuksi luontoaiheisten akvarellien maalarina. Näyttelyssä esillä olevien lyyristen suomalaisten maisemien ohella nähdään myös arabimaailman inspiroimia värejä ja muotoja. Toisinaan Nietokselan kyntöpellot ja metsät pelkistyvät silkoiksi linjoiksi, mystiikkaa hehkuviksi abstraktioiksi. Taiteilija halusikin teoksistaan välittyvän erityisesti tunnelman: ”Kuvat puhukoot puolestaan, ja jokainen kokekoon ne tavallaan!”

Vesivärejä Wähäjärven kokoelmasta

Riihimäen Taidemuseon perustan muodostaa Tatjana ja Pentti Wähäjärven mittava taide- ja antiikkikokoelma. Kokoelmanäyttelyyn on nyt poimittu tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden akvarellitekniikkaa hyödyntäviä maalauksia. Esillä on teoksia mm. Albert Edelfeltiltä, Eero Järnefeltiltä, Aimo Kanervalta, Tyko Salliselta, Helene Schjerfbeckiltä ja Ahti Lavoselta.