Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Tuula Kaupin teos Nimetön vuodleta 2018.
Tuula Kauppi, Nimetön, 2018. Öljy.

Omat huoneet

17.11.2018–7.4.2019

Näyttely Omat huoneet – Ulla Bomanson, Tuula Kauppi ja Maija Vainonen sekä teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista (17.11.2018–7.4.2019) rakentuu kolmen taiteilijan sekä kolmen erilaisen kuvataiteellisen näkemyksen ja toteutustavan pohjalle. Näyttelyssä kullakin taiteilijalla on omat erilliset huoneensa, eräänlaiset rakennetut toisinnot heidän todellisista ateljeetiloistaan. Kolmen taiteilijan huoneet ja teokset rinnastuvat Riihimäen taidemuseon kokoelman teoksiin. Kokoelmasta esitellään muun muassa Ahti Lavosen, Tuomas von Boehmin, Helge Dahlmanin, Per Steniuksen, Anitra Lucanderin, Unto Pusan, Elga Sesemannin, Alice Kairan, Arvid Bromsin ja Åke Mattaksen teoksia.

Ulla Bomanson (s.1948), Tuula Kauppi (s.1947) ja Maija Vainonen (s.1948) asuvat ja työskentelevät nykyisin Riihimäellä. Ajatus yhteisestä näyttelystä heräsi taiteilijoiden kesken heidän yhteisellä vierailullaan Tukholmaan modernin ja nykytaiteen museoon, Moderna Museetiin vuonna 2015. Pitkän suunnitteluprosessin jälkeen taiteilijat päätyivät näyttelykokonaisuuteen, jossa kullakin taiteilijalla on omat erilliset huoneensa. Kolme työtilaa kuvastavat kolmea taiteilijapersoonallisuutta ja kolmea värimaailmaa – kolmea erilaista tapaa tarkastella muotoa, tilaa, aikaa, tarinaa ja elämää.

Näyttelyn aikana taidemuseossa on esillä myös mm. aasialaista antiikkiesineistöä sekä Helene Schjerfbeckin teoksia omana pienenä pysyvämpänä ripustuskokonaisuutenaan.

Hämeen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan Maija Vainoselle näyttelyn toteuttamiseen.