Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Pilvi Ojalan Omakuva.
Pilvi Ojala, Omakuva, Tempera vanerille, 2020. Kuva: Juho Haavisto

Muoto kuvassa

14.2.−16.8.2020

Sari Bremer (s. 1976), Iina Heiskanen (s. 1974) ja Pilvi Ojala (s. 1973) työskentelevät eri menetelmillä, mutta heitä yhdistää taidegraafikon tausta. Bremerin mystiset ja sadunomaiset aiheet, Heiskasen rakennetun ympäristön varjoiksi paperille pelkistyvät muodot sekä Ojalan ihmisenä ole tutkimisesta syntyneet kuvat samassa näyttelyssä luovat dynamiikan jossa muodostuu uusia merkityksiä.

Perinteisiä metalligrafiikan menetelmiä, etsausta ja akvatintaa käyttävän Sari Bremerin taiteelle on tyypillistä yksityiskohtien runsaus ja katsomisen myötä avautuvat useat kuvalliset tasot.

Iina Heiskasen puupiirrosten aiheet nousevat todellisesta ympäristöstä ja sen ilmiöistä; tasoista, pinnoista, varjoista ja heijastuksista, tilassa olevien varjojen rytmin ja muodon kohtaamisesta. Työprosessin aikana aiheet jäsentyvät ja pelkistyvät ilmeeltään abstrakteiksi puupiirroksiksi.

Pilvi Ojala pyrkii temperalla toteutetuissa muotokuvamaalauksissaan todenmukaisen illuusion luomiseen. Ojalan veistokset puolestaan ovat kaksiulotteisen maalauksen ja kolmiulotteisen esineellisyyden välimaastossa liikkuvia lavastuksenomaisia, tarinallisia koosteita.

Taiteilijat ovat valmistuneet Kuvataideakatemiasta ja heillä on ollut useita yksityisnäyttelyjä sekä yhteis-ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Bremer ja Heiskanen asuvat ja työskentelevät Helsingissä, Ojala Lopella Launosissa.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Muoto kuvassa -näyttelyn taiteilijatapaaminen sunnuntaina 16.8.2020 klo 14.00.