Hyppää sisältöön

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Katja Taskisen teos Armo III vuodelta 2012.
Katja Taskinen, Armo III, 2012. Puupiirros.

Still (life) – Sini Anttila-Rodriguez, Petra Streng, Katja Taskinen, Ona Taskinen, Laura Vainikka

11.10.–14.12.2014

Still (life) -näyttely tuo esille viisi vahvaa nuorta taiteilijaa, jotka työskentelevät kukin omasta lähtökohdastaan käsin, omalla tavallaan ja tekniikallaan. Näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, esineteoksia, sekä maalausanimaatio. Osalla näyttelyn taiteilijoista on kytköksiä Riihimäelle. Toisiinsa taiteilijat ovat tutustuneet mm. taideopintojensa kautta.

Taiteilijat ovat valinneet näyttelylle teeman, joka on avoin monelle eri lähestymistavalle ja tulkinnalle. Näyttelyn nimi Still (life) viittaa englanninkielen sanaan still life (asetelma, aiempi suomennos ”hiljaiselo”) (saks. Stilleben ja ransk. nature morte). Näyttely nostaa pohdittavaksi vuosisatoja vanhan asetelmaperinteen ja sen uudenlaiset muodot: kysymyksen irrottautumisesta ja sitoutumisesta perinteeseen – niin teemojen kuin tekniikoidenkin osalta. Taiteilijat lähestyvät tai sivuavat teoksissaan monia osin yhteisiä aiheita: näkeminen, liike ja pysähtyminen, sivullisuuden tunne, elämän rajallisuus, intiimiys, yksityisyys ja yleismaailmallisuus, muistot ja muisti, kaipaus ja luopuminen.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan näyttelyluettelo, johon tekstin on kirjoittanut dos., estetiikan tutkija Martta Heikkilä.

Sini Anttila-Rodriguez, s. 1973, Helsinki. Asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2000 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta 2007.

Petra Streng, s. 1974, Kemi. Asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2000 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta 2010.

Katja Taskinen, s. 1972, Riihimäki. Asuu ja työskentelee Riihimäellä. Valmistunut Hyvinkään taidekoulusta 2000, kuvataiteilijaksi ja taidegraafikoksi Pekka Halosen akatemiasta 2004 ja Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2011.

Ona Taskinen, s. 1977, Riihimäki. Asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistunut kuvataiteilijaksi Hyvinkään taidekoulusta 2003 ja Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2009.

Laura Vainikka, s. 1979, Lappeenranta. Asuu ja työskentelee Vantaalla. Valmistunut kuvataiteilijaksi Pekka Halosen akatemiasta 2002, Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituutista 2010 ja kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2013.