Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Valitse kieli

  • fi

    Sivuston kieleksi on valittuna suomi.

  • en

    Set english as the language of the page.

Kuvituskuva, maalaus
Kuva: Tiina Nevalainen

Riihimäen Kuvataiteilijat ry:n biennaali

18.10.2008–18.1.2009

Riihimäen taidemuseon syysnäyttely esittelee valikoiman Riihimäen Kuvataiteilijat ry:n tuotannosta. Näyttelyyn poimitut teokset muodostavat kokonaisuuden, joka nivoo yhteen nykytaiteen monia linjoja. Esillä on mm. nykyajan urbaania akryylimaalausta, joka ottaa vaikutteita pop-kulttuurista, sarjakuvasta ja elokuvasta. Samaan aikaan klassinen piirustus- ja maalaustaito muistuttaa näyttelyssä arvostaan. Näyttelystä löytyy kierrätyshenkistä taidetta, joka koskettaa muistia, käsittelee globaalia maailmaa ja suuntaa tulevaisuuden haasteisiin. Tärkeä osuus näyttelyssä onkin käsitetaiteella, joka herättää ajatuksia ja haastaa lopulta niin taiteen kuin ihmisyyden.

Riihimäen Kuvataiteilijoiden Biennaali-näyttely järjestetään Riihimäellä ensimmäistä kertaa. Näyttelyyn on valittu noin 30 ehdokkaan joukosta 14 taiteilijaa. Taiteilija- ja teosvalinnan on tehnyt taidekriitikko Anne Rouhiainen. Näyttelyn esillepano on tehty Rouhiaisen ja Riihimäen Taidemuseon yhteistyönä.

Näyttelyn taiteilijat: Jussi Goman, Päivi Granfors, Katja Luoto, Tuija Lampinen, Tiina Nevalainen, Pilvi Ojala, Tero Puisto, Eija Puistomaa, Merja Sirkiä, Katja Taskinen, Tuire Toivola, Mirva Valvanto, Juha Veltti ja Jana Výbornà-Turunen.